Odber noviniek

Daňové a nedaňové príjmy a výdavky

Pridané: 25.1.2016 | Daňová evidencia

Pri evidovaní príjmov a výdavkov si často nie sme istí, či daný príjem je zdaniteľný prípadne či si môžeme daný výdavok do evidencie pridať ako oprávnený daňový výdavkov. V tomto článku sa teda pozrieme na príjmy a výdavky z pohľadu vplyvu na daňový základ a to v rámci jednoduchého prehľadu.

Čítať ďalej.. (Čítané: 9820x)

Odvody živnostníkov od roku 2016

Pridané: 13.1.2016 | Podnikanie

Od 1.1.2016 sa mení výška minimálnych odvodov samostatne zárobkovo činných osôb (SZČO) do zdravotnej aj Sociálnej poisťovne. Popíšeme, aké budú odvody pre živnostníkov, ktorí neprevádzkujú živnosť ani popri štúdiu, ani popri zamestnaní.

Čítať ďalej.. (Čítané: 5019x)

Ako viesť knihu jázd

Pridané: 14.12.2015 | Podnikanie

Hoci vedenie knihy jázd už nie je povinnosťou vyplývajúcou zo zákona, jej vedenie je stále potrebné, pokiaľ si ako platca DPH chcete odpísať nakúpené pohonné látky z daní. Umožňuje totiž najlepšie zmapovať koľko jázd bolo vykonaných, aká dráha bola prejdená a za akým účelom.

Čítať ďalej.. (Čítané: 10601x)

Štúdium alebo zamestnanie popri živnosti

Pridané: 20.11.2015 | Podnikanie

Potrebujete vedieť, aké povinnosti má živnostník, ktorý svoju živnosť prevádzkuje popri štúdiu alebo zamestnaní? Povieme si o platbách takýchto osôb pre zdravotnú poisťovňu, sociálnu poisťovňu a daňový úrad.

Čítať ďalej.. (Čítané: 4119x)

Registrácia pri dodávaní alebo prijímaní služby do/z členského štátu EÚ

Pridané: 3.11.2015 | Podnikanie

Registráciu zdaniteľných osôb, ktoré nie sú platcami DPH a dodávajú alebo prijímajú služby do/z členských štátov EÚ ustanovuje § 7a zákona o DPH. Pozrieme sa na to, kto je povinný sa registrovať, kto nie a aké povinnosti registrácia prináša.

Čítať ďalej.. (Čítané: 3739x)

Tento web používa k poskytovaniu služieb súbory cookies. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. OK Ďalšie informácie