Odber noviniek

Ako prejsť na daňovú evidenciu

Pridané: 31.10.2014 | Daňová evidencia

Zistili ste, že môžete viesť daňovú evidenciu, avšak momentálne účtujete v rámci jednoduchého či podvojného účtovníctva alebo evidujete pomocou paušálnych výdavkov? Pri prechode na daňovú evidenciu je nutné na konci posledného zdaňovacieho obdobia vykonať pár zmien. Ak je ale toto Váš prvý rok podnikania, prechod je bezproblémový a možný okamžite. V článku si povieme, ako na obe varianty.

Čítať ďalej.. (Čítané: 7375x)

Efektívne plánovanie času

Pridané: 3.7.2014 | Podnikanie

S podnikaním sa spája mnoho tém okolo: financií, zákona, dobrých nápadov, vhodných povahových charakteristík a pod. Často je ale práve zabúdané na dynamický prvok podnikania a to samotné plánovanie a prácu s časom. V tomto príspevku sa práve pozrieme na time-management a to konkrétne v rámci princípov metódy Getting Things Done, ktorá je taktiež implementovaná v našej aplikácii na Evidujem.sk.

Čítať ďalej.. (Čítané: 6036x)

Evidencia pohľadávok a záväzkov

Pridané: 14.5.2014 | Daňová evidencia

V predchádzajúcom článku sme sa zamerali na príjmy a výdavky. Dnes sa posuniem o krok ďalej a to k pohľadávkam a záväzkom. Po prečítaní tohto článku tak budete mať ako bežný živnostník väčšinu potrebných znalostí na vedenie daňovej evidencie.

Čítať ďalej.. (Čítané: 9891x)

Vedenie daňovej evidencie - príjmy a výdavky

Pridané: 5.2.2014 | Daňová evidencia

Ak spĺňate požiadavky na vedenie daňovej evidencie (či paušálne výdavky), môžeme sa do toho spolu pustiť. Začneme od základu - evidovaním príjmov a výdavkov. Pozrieme sa tiež na to, čo je základ dane a ako vypočítať výšku dane z príjmov. Taktiež rozoberieme to, ako evidovať príjmy či výdavky v cudzej mene.

Čítať ďalej.. (Čítané: 9220x)

Prečo viesť daňovú evidenciu

Pridané: 29.1.2014 | Daňová evidencia

Pokiaľ sa rozhodujete, či pri svojom podnikaní zvoliť jednoduché účtovníctvo, daňovú evidenciu či paušálne výdavky, v tomto článku si spravíte jasno. Porovnáme si všetky tieto varianty a povieme si, kedy a prečo je daňová evidencia najvýhodnejším riešením.

Čítať ďalej.. (Čítané: 20127x)

Tento web používa k poskytovaniu služieb súbory cookies. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. OK Ďalšie informácie